Vaalipäivä alkoi täällä Floridassa lämpimänä ja pilvisenä. Me syötiin Sirpan kanssa ihan normi-aamiaiset mutta Jarkko vetäisi pari sliceä edellisen illan pizzaa, siitä 18 tuuman lätystähän riittää.

Auton nokka käännettiin kohti Everglades National Park:ia joka on noin parin tunnin ajomatkan päässä täältä. Parin puhelun ja useamman minuutin jälkeen sain varattua meille paikat vartin yli kolme lähtevälle kiertoajelulle. Odotukset olivan jälleen korkealla ja kameran akku oli ihan täydessä latingissa, siellä varmaan riittäisi kuvattavaa. Tankilla käytiin lähtiessä, täällä ei kauhean pitkälle pötkitä yhdellä tankillisella. Samaan aikaa bensiksellä oli todellinen hot mama, kyllä oli taas yhdelle ihmiselle siunaantunut aika reippaasti tuota boobies ja booty - osastoa. Mukaan tarttui parit jätskit ja "The Slammer . Treasure Coast Edition". Lehdessä oli kuvat kaikista alueella pidätetyistä, nimet ja syyt pidätykseen. Kyllä oli taas hyötyä kun on seurannut amerikkalaisia poliisisarjoja, niin osasi arvata mitä FTA ja DUI lyhenteet tarkoittivat. Kyllä oli oikein höpönassuja siinäkin lehdessä. Keski-aukeamalla oli kolmen äijän kuvat vähän isommalla. Kaikki etsintäkuulutettuja huumeiden takia ja palkkio 5 m$ per nokka. Pitäisikö ryhtyä palkkiometsästäjäksi?

Reitti Evergladesiin oli ehkä maailman tylsin, suoraa tietä mailitolkulla ja puskaa joka puolella. Jos matka sinne oli tylsä niin kyllä oli niin hazardi-reissu itse kiertoajelukin että voi kyynel. Mangrove Wilderness Tour, 35 taalalla näitä vettä, aivan prklsti puskia, pari tipua ja elämää pienimmän kilpikonnan. Ai niin ja delfiinistä ehkä 1/10 osan.  Ja tätä "ihanuutta" kesti melkein 2 tuntia!! Opas puhui jotain aivan merkillistä jenkkimurretta, että varsinkin alussa oli vaikea ymmärtää mitä hän puhui. Tosin saksalaisperhe joka oli samalla ajelulla luultavasti ymmärsi vielä vähemmän. Alligaattorit eivät kuulemma viihdy sekavedessä koska suola kirvelee heidän silmiään. Olisi nyt voinut kuvitella että olisimme nähneet muutaman eläimen enemmän. Meidän asuiinalueellakin on enemmän eläimiä kuin mitä me tällä reissulla näimme.Eikä päästy edes hydrokopterin kyytiin, ihan tavis-veneellä vaan. Noh, saatiin ainakin aurinkoa ja raitista ilmaan. Jarkon kommentti oppaalle oli että Soooo boooring..

Päivä on pelastettu, radiosta löytyi kanava FM 97.3 The Coast, kasarihittejä toisensa perään. Duran Duran, Billy Idol, Tears Fo Fears jne jne. Tätä taajuutta ei vaihdeta ikinä, jihaa. Melkein tuli kyllä koti-ikävä ja paria kasari-herraa siellä..

Ja matka vain paranee. Taco Bellistä 3 kertaa 5 Buck Boxit, jossa oli tacoja, fajitas jne. En edes jaksanut syödä kaikkea vaikka oli kiljuva nälkä. Ja vain viidellä taalalla. Lähtiessä Jarkko huudatti ensin radiota ja Michael Jacksonia. Ensimmäisessä kurvissa huudatettiin vähän renkaita ja poltettiin kumia... mitäköhän Highway Patrol tähän sanoisi?